Jeles napok

Krónikás ének a szeretetről

Hír kép 2019. január 20-án vasárnap 18 órakor a Magyar Kultúra Napja alkalmából Dévai Nagy Kamilla Liszt-, Bartók-, és Kazinczy díjas Érdemes Művész önálló estje a művelődési házban. (Zsámbék, Etyeki u. 2.)

"Amikor valaki majdnem elveszíti, majd csodával határos módon visszakapja földi életét, szemléletében némiképp átalakulva fogadja azt: az újjászületés új célokat, a világ dolgainak valamennyire más megítélését és az esetek legtöbbjében azokhoz egészen más hozzáállást eredményez. Dévai Nagy Kamillát alapjaiban nem változtatta meg a „halál torka”: õ azelõtt is a szeretetet, a tiszta emberi érzéseket, az összetartozás üzenetét és a magyar szót hozta-vitte világszerte, versben és dalban, s ezt teszi ma is. Újjászületése óta feladata, küldetése legfeljebb kibõvült, tenni akarása megsokszorozódott, de lényegében ugyanaz maradt: Kamilla és a Krónikásének neve, minden tartalmával, értékével és mondanivalójával együtt, immáron egyszer s mindenkorra, elválaszthatatlanul összefonódott."

(http://www.muveszetek.com/napsziget/akt-011.htm)

 

"Az ötven éve pályán lévő krónikás – akár Tinódi Lantos Sebestyén kései női utódja – rendszereken és zenei divatokon átívelőn, töretlen népszerűségnek örvend ma is, különösen a személyes találkozások alkalmával. A külsőre is szép, érett hölgy nem dacol az idővel, vállalja korát és azt az értékrendet, amiért 1968-ban először lépett a nagy nyilvánosság elé. "

(www.feol.hu)

Dátum: 2019.01.10.
Szerző: zsambeki10

<< Vissza