Vigh lldikó Rita

Vigh Ildikó Rita

 Könyvtáros

Születésem óta Zsámbékon élek. A Berzsenyi Dániel Főiskola és Nyugat-magyarországi Egyetemen végeztem Művelődésszervező szakon. 1998-2006 között a  Művelődési Házban dolgoztam kulturális szervezőként, többek között a Zsámbéki Szombatok és a Zsámbéki Nyári Színház rendezvényein. Ezt követően otthon töltöttem néhány évet a gyermekeimmel. 2016-ban tértem vissza a munkába, azóta könyvtárosként dolgozom.

Kristály Istvánné

Kristály Istvánné

Könyvtáros

2021. augusztus 1-től nyugdíj mellett, részmunkaidőben újra köztünk.
1993-tól 2018 szeptember 1-ig, nyugdíjazásáig dolgozott városunk könyvtárában. Kezdetben adminisztrátori feladatokat végzett. Az iskola elvégzése után kezdte a könyvtárosi munka ellátását Likó Julianna könyvtárvezető mellett, akinek nyugdíjazása után átvette a városi könyvtár irányítását. Szakmája és a zsámbékiak iránt elkötelezett, munkáját nagy odaadással és magas színvonalon végző  könyvtárossá vált. A látogatókkal jó kapcsolatot épített ki, személye sokak számára tette a nyugalom szigetévé 25 éven át a zsámbéki könyvtárat. Könyvtári rendezvények és kirándulások szervezésével valódi közösséggé kovácsolta a könyvtárlátogatókat.

Munkáját a szakma is elismerte, 2018-ban a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Pest Megyei Szervezetétől megkapta a Könyvtárügyért TÉKA Díjat, Zsámbék Város Önkormányzata ugyanebben az évben Zsámbék Kultúrájáért Díjjal tüntette ki.