kombinált belépőjegy

ZSÁMBÉKI MÚZEUMOK HÉTVÉGÉJE
A zsámbéki múzeumokat meglátogatni mindig jó program, de minden hónap 2. hétvégéjén különösen érdemes.
Ilyenkor szombaton és vasárnap a 3 múzeum 1 kedvezményes árú, kombinált jeggyel látogatható, ráadásul mindig programmal is kedveskedünk valamelyik múzeumi helyszínen. A programsorozat visszatérő, rendszeresen ismétlődő eseményei a Lámpamúzeumban:

múzeumpedagógiai foglalkozás

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK
Szeretettel várunk iskolai csoportokat, osztálykirándulásokat, vagy akár csapatépítő programokat múzeumi foglalkozásainkra, melyek tárlatvezetésből, játékos kvízből és kézműves foglalkozásból állnak.
Választható tevékenységek: népi hangszerkészítés, fafaragás és bútorfestés kipróbálása. Részvételi díj: 1.200 Ft, mely a múzeumi belépő árát is tartalmazza.
Érdeklődés, bővebb információ: Tel.: +36 20 5026682

nótaszó a Lámpamúzeumban

NÓTASZÓ A LÁMPAMÚZEUMBAN
Januári, évkezdő programként Borus Ferenc múzeumalapítót köszöntjük kedvenc nótáival a Lámpamúzeumban. A muzsikáról és a jó hangulatról Sándor Dezső (hegedű), Sándor Gábor (harmonika) és a Zsámbéki Nótaszeretők Társaságának tagjai gondoskodnak.
Bővebb információ: Tel.: +36 20 5026682

farsangi kézműves foglalkozás

FARSANGI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS
A februári múzeumi hétvége jó alkalom a mókázásra, farsangi álarc és ékszerek készítésére. Helyi játszóházvezetők segítségével évről-évre új technikákat tanulhatnak a gyerekek.
Bővebb információ: Tel.: +36 20 5026682

júliusi meseudvar

JÚLIUSI MESEUDVAR
A júliusi múzeumi hétvége minden évben a gyerekeké. Vidám koncert, bábelőadás, mesejáték, vagy játszóház várja a kicsiket ebben a különleges környezetben, a Lámpamúzeum udvarán.
Bővebb információ: Tel.: +36 20 5026682

nyárbúcsuztató

NYÁRBÚCSÚZTATÓ JAZZ KONCERT
Szeptemberben búcsúzunk a nyártól és a szabadtéri rendezvényektől is. A zsámbéki Nyakas Jazz Klub őszi koncertjének, egyben az intézmény utolsó szabadtéri programjának helyszíne immár hagyományosan a Lámpamúzeum udvara.
Bővebb információ: Tel.: +36 20 5026682

múzeumok éjszakája

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
Zsámbék 3 múzeuma sok éve már, hogy csatlakozik az országos rendezvénysorozathoz. Mécses- és fáklyafényes tárlatvezetéssel, valamint hangulatos programmal várjuk a látogatókat.
Bővebb információ: Tel.: +36 20 5026682

márton napi kézműves foglalkozás

MÁRTON-NAPI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS
Zsámbékon komoly hagyománya van a Keresztelő Szent János Iskolaközpont által szervezett, több száz gyermeket és felnőttet megmozgató, hangulatos Márton-napi lampionos felvonulásnak. A novemberi múzeumi hétvégén nálunk is lehet egyedi mécseseket készíteni, de olyan év is volt, amikor Márton-napi libákat készítettünk textilből.
Bővebb információ: Tel.: +36 20 5026682